Wednesday, April 22, 2009

Kitab Tajul Muluk




Kitab Tajuk Muluk ini sememangnya terkenal dalam tamadun Melayu satu ketika dulu..Mungkin sekarang ini sudah kurang orang rujuk kitab ini kerana dikatakan telah bercampur baur dengan kepercayaan israeliyat..mungkin bagi sesiapa yang bijak,boleh kesan dan mengetahui dengan lebih jelas bahagian mana yang dikatakan itu...namun bagi sesiapa yang ingin memilikinya sebagai simpanan khazah ilmu lama,boleh dapati dengan harga salinan hanya RM40 saja + RM5 harga pos.

20 comments:

  1. macam mana nak dapat salinan kitab tu...ko leh tolong fotostat ker kat aku

    ReplyDelete
  2. apa info ko tolong email kat aku assi_5875@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. kasi number fhone kt BananaBoyzMotorSports@GMail.CoM saya nk beli satu...

    ReplyDelete
  4. e-mailkn kpd saya iconan87@yahoo.com
    saya nk satu..

    ReplyDelete
  5. mcm mana nak beli kitab tu? pepehal, email kat saya. saya nak satu... bropen_4@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. saya minat kitab tue

    bagaimana caranye untuk dapatkan kitab tue, brapa bayaranya?

    e-mail saya
    arifaffendiyusof@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. Salam, saya ingin mendapatkan satu satu set penuh tentang kitab ini. Tolong email kan detailnya kepada saya di mr_no_nameskl@yahoo.com

    Terima Kasih semuga usaha tuan di berkati

    ReplyDelete
  8. Tuan, saya Azman nak dapatkan Kitab tajul muluk ni, bagaimana caranya, sya tinggal di ampang KL, boleh email saya di: kmrzzmn21@gmail.com atau sms/tel: 0196315738

    ReplyDelete
  9. Saya dari Sabah.
    Jika kandungan Tajul muluk ini ditulis dlm B. Melayu tulisan jawi. Saya mahu membelinya. Sekiranya ia dlm B. Arab, maka tx dpt krn sy tx tahu berbahasa Arab. Brp kosnya dn bagaimana? Mohon bantuan. TQ

    Ini e-mail saya poojeep@gmail.com

    ReplyDelete
  10. saya ingin mencari tajul muluk dalam tulisan rumi. ini email saya zry_16345@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. cam mana nk oder rasidisaidin@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. saya berminat untuk mendapatkan kitab tajuk muluk ni.bagaimana cari nak mendapatkannye.
    altazz_alzattara@yahoo.con
    0193404348 sham

    ReplyDelete
  13. saya berminat untuk dapatkan kitab ini dalam tulisan rumi...klw ada bleh info kat 016-3405381 tq...

    ReplyDelete
  14. sayapun nak ...emel di dzamirus@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. saya berminat nk beli emailkan pada saya detail2nya..
    jbee_2005@yahoo.com

    ReplyDelete
  16. tolong emailkan detailnya bro gayaforex11@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. saya berminat nak beli. tlg email contact number yarza_cip@yahoo.com

    ReplyDelete
  18. email kat aq jgak bro...aiman.danial1996@gmail.com

    ReplyDelete
  19. saya pun berminat, tlg email kat aidi_abdrahman@yahoo.com ok....

    ReplyDelete
  20. asalam..saudara ada tak buku yg bahasa rumi

    ReplyDelete